ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі Львівщини знову вдались до акцій протесту

|

Сьогодні вранці близько 150 шахтарів Львівщини прийшли під стіни Львівської ОДА з вимогою до влади виконати попередні обіцянки. Насамперед гірники вимагають, аби з ними повністю розрахувались із заборгованістю по зарплаті. Про це передає кореспондент Львівського порталу з місця події.

Підтримати шахтарів також прийшли представники ГО «Опір.інфо». Обурені люди тримають в руках плакати з написами «Де гроші шахтарів?», «Демчишина геть!», «Яценюк виконуй коаліційну угоду», «Закриттю шахт – ні!» та інші.

Традиційно шахтарі мали «на озброєнні» каски, якими гучно стукали до землі.

До пікетувальників вийшли працівники облдержадміністрації та запросили кількох представників шахтарів на розмову до голови ЛОДА Олега Синютки. Решта людей залишається очікувати на результат розмови.  

Нагадаємо, як писав Львівський портал, впродовж двох днів, 2-3 березня, шахтарі зі всієї України, а також шахт Львівщини пікетували Кабмін, а згодом Верховну Раду України. Головні вимоги гірників: покрити заборгованість із зарплат та виділити кошти з бюджету на програму реформування вугільної галузі України.

Також шахтарі Львівщини майже добу блокували рух транспорту при в’їзді в місто Червоноград. У такий спосіб шахтарі протестували проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України.

10 березня шахтарі Червонограда призупинили акцію протесту. Під час мітингу цього дня технічний директор-перший заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов повідомив, що на рахунки поступили кошти і найближчим часом заборгованість за грудень буде погашено.

Також він пообіцяв, що незабаром гроші повинні надійти на особові рахунки шахтарів. Олег Акімов також наголосив, що й надалі залишається відкритим до обговорення будь-яких проблем гірників та особисто їздитиме по шахтах, щоб на місці вирішувати нагальні питання.

Очевидно проблеми шахтарів залишились не вирішеними, відтак вони знову вдались до акції протесту.