ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики почали застосовувати «психічні атаки»

|

За минулу добу стала погіршуватися ситуація на ділянці населених пунктів Сокольники, Трьохізбенка, Кримське, куди противник інтенсивно підтягує поповнення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Спостерігається перекидання ротної тактичної групи (РТГ) терористів – 150-160 чол., 14 ББМ, 7 танків, мінометна батарея і протитанковий взвод (3 ПТРК типу «Фагот»). Дана РТГ перекидається на флангову позицію в районі населеного пунтку Сокольники.

«На приморському напрямку в районі селища Широкіно формування російсько-терористичних військ веденням провокуючого вогню з 120-мм мінометів намагалися викликати вихід на вогневі позиції української бронетехніки (одночасно в даному районі зафіксовані замасковані позиції протитанкових засобів бойовиків – ПТРК). Всього було вироблено три такі спроби», – повідомив Д.Тимчук.

На кількох дільницях оборони українських військ спостерігаються маневри формувань російсько-терористичних військ: на дистанції 700-800 метрів від позицій українських військ час від часу розгортаються в бойові порядки невеликі підрозділи бойовиків (чисельністю 2-3 взводу), які імітують атаку і ведення вогню по українським позиціям, потім дані групи згортаються і відходять. Таким чином командування російсько-терористичних військ проводить тренування дій своєї «піхоти» безпосередньо на конкретних ділянках нашої оборони, домагаючись високого рівня злагодженості дій своїх підрозділів. Заодно такі «тренування» грають роль «психічних атак» зі спробою деморалізувати особовий склад сил АТО.

Фото: Reuters