ОСТАННІ НОВИНИ

Небайдужі львів’яни відновлюють занедбану оранжерею у Стрийському парку

|

Громадські активісти та просто небайдужі львів’яни влаштували учора, 21 березня, толоку в закинутій оранжереї у Стрийському парку. Про це активісти повідомили на своїй сторінці у мережі Facebook.

« Ми прагнемо відновити її, повернути колишню красу і неповторність. Спільними зусиллями ми зробили найважчу і найбруднішу роботу – зібрали все сміття на території оранжереї та навколо неї, позбирали розбите скло, розчистили фонтан. Тепер приміщення стало трохи світлішим і приємнішим на вигляд. Проте це ще далеко не кінець, нас чекає ще дуже багато роботи» – пишуть вони.

Толока тривала близько п’яти годин. За цей час назбиралась ціла вантажівка сміття. Також в оранжереї треба терміново зняти старі вікна, бо багато з них вже побиті і уламки можуть травмувати тих, хто перебуває в приміщенні.

«Під час роботи до нас підходило багато випадкових перехожих, розпитуючи про оранжерею. Приємно усвідомлювати, що нею цікавиться все більше і більше людей і вони виявляють бажання нам допомагати. Окремо хочемо подякувати тим людям, які відклали сьогодні свої справи і прийшли на толоку. Сподіваємось, що з кожним разом нас буде все більше і ми нарешті доведемо в оранжереї все до ладу» – пишуть активісти.

Побачивши на власні очі весь жах того, як люди можуть занедбати таку унікальну споруду, ініціатори акції закликали всіх не лишатися осторонь і долучитися до відновлення оранжереї.