ОСТАННІ НОВИНИ

З «Львівоблавтодору» виганяють 144 керівників

|

На «Львівський облавтодор» очікує скорочення філій та врізання керівного складу. Про це повідомив голова ОДА Олег Синютка на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань транспорту «Стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури Західного регіону України», передає кореспондент Львівського порталу.

За словами О. Синютки, після проведення оптимізації «Львівоблавтодору», вдасться суттєво скоротити кількість його філій із 20 до 11.

«Суттєвих скорочень зазнає чиновницький склад підприємства. Із 332 керівників залишиться лише 188. Водночас кількість робочих скоротять лише на 158 осіб – до 1072 працівників», – повідомив Олег Синютка.

Водночас керівник Львівщини представив Комітету дорожню карту щодо передачі автомобільних доріг загального користування в управління Львівської облдержадміністрації, для отримання можливості належного їх обслуговування та ремонту.

Також він запропонував комітету підтримати зміни системи розподілу коштів від акцизного податку (5% від вартості – авт.). Аби 3% залишалися у місцевих бюджетах, а 2% відраховувалися до обласних. І заодно по-новому розподілити фінансовий ресурс. Окрім того, якщо ЛОДА має отримати на баланс 87.5% протяжності мережі автодоріг то відповідно претендуватиме на таку ж часку зібраних коштів.

Підсумува пропозиції керівництва Львівщини голова Комітету ВРУ з питань транспорту Ярослав Дубневич та поставив їх на голосування. Парламентський Комітет підтримав ініціативи голови ЛОДА одноголосно.