ОСТАННІ НОВИНИ

Які львівські виші вимагають поглиблений рівень тестування з української мови та математики

|

Цього року випускники загальноосвітніх навчальних закладів вперше здаватимуть зовнішнє незалежне тестування із української мови та літератури, а також математики з двох рівнів – базового та поглибленого. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

«Вибір тестів залежить лише від учнів і від того, в який навчальний заклад вони хочуть вступати. У Львівській області лише один приватний вищий навчальний заклад, а саме Львівський університет бізнесу та права, поставив поглиблений рівень з української мови на журналістику і з математики на фінанси та аудит. Всі решта вишів Львівщини поставили базовий рівень. Учасники, що обрали поглиблений рівень тестувань отримають три результати, тобто три оцінки. Бали з поглибленого рівня не будуть додаватися до балів базового рівня, бо це зовсім різні шкали», – розповіла вона.

Лариса Середяк також додала, що тестування з базового та поглибленого рівнів матимуть різний час для складання. Зокрема, на базовий іспит буде виділятися 150 хв, а на поглиблений – 210 хв. «Це різні бланки. У базовому рівні з української мови є той твір, який пишуть щороку, у поглибленому є інший тип завдань, є інші бланки для відповідей. З цим рівнем тестувань як з української мови, так і з математики можна ознайомитися у нас на сайті», – каже Л.Середяк.

 Ілюстрація PHL