ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки коштів дають місто й церква на реконструкцію Святоюрської площі та встановлення пам’ятника Шептицькому

|

Львівська міська рада затвердила Програму відзначення 150-ї річниці з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. За неї на сьогоднішньому засіданні сесії ЛМР проголосував 61 депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

Як пояснила начальниця юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, програма затверджує розподіл коштів, необхідних для реконструкції площі святого Юра та встановлення пам’ятника А.Шептицькому.

За словами Г.Пайонкевич, Львівська міська рада виділяє близько 30 мільйонів на реконструкцію площі, архієпархія УГК дає 3,5 мільйонів гривень на встановлення самого пам’ятника.

Також програма передбачає залучення коштів від благодійників, утім конкретної суми в цьому розділі не вказано. Голова депутатської бюджетної комісії Яромир Самагальський перед голосуванням за програму запропонував внести в неї пункт про створення комісії, яка буде контролювати використання усіх цих коштів. Депутат запропонував залучити до комісії представників міської ради, церкви, громадськості та журналістів.