ОСТАННІ НОВИНИ

Родичі учасників АТО взяли штурмом Львівську міську раду (фото)

|

Родичі учасників АТО сьогодні, 19 березня, пікетують Львівську міську раду, де відбувається чергове пленарне засідання. Близько 30-ти людей протестують проти виділення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО компанії «Рембуд», передає кореспондент Львівського порталу.

 

Обурені люди заявляють, що міська влада всіляко затягує питання будівництва для них житла. Також родичі вояків не розуміють, чому землю виділяють саме підприємству «Рембуд».

Крім того, пікетувальники кажуть, що мають великі сумніви щодо справедливого розподілу житла між усіма, хто на нього заслуговує. У руках люди тримають транспаранти «Садовий, не будь ватою» та «Віддай борг воїну». Вони переконані, що мер Львова має певні інтереси щодо фірми «Рембуд».

До пікетувальників вийшов начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець. Утім конструктивного діалогу з обуреними родичами військових у нього наразі не виходить.

 

Не склалось бесіди також і з депутатами, які вирішили поцікавитись у пікетувальників суттю проблеми. Після голосних обвинувачень частина пікетувальників прорвалась до сесійного залу. Не завадили їм навіть працівники муніципальної дружини, які стали на перешкоді. Одна з жінок забігла до сесійного залу із криком, що правоохоронці її побили та порвали одяг. Відтак пікетувальники заблокували роботу сесії ЛМР.

Нагадаємо, ще 25 грудня Львівська міськрада прийняла рішення про виділення земельної ділянки для будівництва будинку для військових та сімей загиблих в зоні АТО вояків. Ухвалою передбачено надати Львівському комунальному підприємству «Рембуд» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею0,64 гау районі вулиці Під Голоском у постійне користування для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків сім’ям загиблих військовослужбовців-учасників АТО. Йдеться про військовослужбовців ЗСУ, учасників добровольчих батальйонів та бійців Держприкордонслужби.

 Фото: Львівський портал