ОСТАННІ НОВИНИ

Як відображається перехід на літній час у залізничних квитках

|

У зв’язку з переходом на літній час, який відбувається в Україні в ніч із 28 на 29 березня, Укрзалізниця відкоригувала графік руху пасажирських поїздів. Усі зміни були завчасно внесені до графіку руху та узгоджені з адміністраціями сусідніх країн. Таким чином, у квитках вказано час відправлення та прибуття з урахуванням коригувань графіка руху поїздів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі «Укрзалізниці».

У ніч з 28 на 29 березня пасажирські поїзди в дальньому сполученні, які на момент переведення годинників знаходитимуться в дорозі, до кінцевого пункту прибудуть за скоригованим часом, а поїзди приміського сполучення курсуватимуть уже згідно з літнім часом. Про зміни руху поїздів на період переведення годинників залізничники своєчасно інформують пасажирів на вокзалах та у поїздах, закликають пасажирів бути уважними та планувати свої поїздки з урахуванням переходу на літній час.

Нагадаємо, перехід на літній і зимовий час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України».

З графіком руху пасажирських поїздів можна ознайомитися на офіційному сайті Укрзалізниці у Розкладі руху поїздів, а отримати оперативну довідку щодо руху поїздів можна за тел.: (044) 503-70-05.

Раніше повідомлялося, що графік руху поїздів на 2015/2016 роки буде введено у дію у грудні 2015 року, а не в травні, як зазвичай. Рішення про перенесення терміну введення нового графіка руху поїздів на другу неділю грудня ухвалено на 61 засіданні Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності, що відбулося у жовтні 2014 року в м. Баку, з метою поєднання часових періодів дії нормативного графіка руху поїздів і параметрів бюджетів залізничних адміністрацій.                                                   

Ілюстрація PHL