ОСТАННІ НОВИНИ

Нові вимоги Мінздоров’я спонукають українців до хабарів

|

Міністерство охорони здоров’я створило українським батькам, чиї малята відвідують дитсадки, нові проблеми. Відтепер дошкільнятам дозволяють пропустити не більше двох календарних днів підряд. Якщо ж малеча відсутня три дні – на четвертий вона має з’явитися уже з довідкою від лікаря.

Така норма МОЗу діє вже п’ять місяців, однак про неї татусям і матусям в окремих дошкільних навчальних закладах повідомили лише зараз.

Мова йде про наказ МОЗ «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей», який вступив в дію 10 жовтня 2014 року. Відповідно до нього, після триденної відсутності прийом дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки. Нагадаємо, раніше дозволяли пропустити чотири дні.

Найбільша незручність полягає в тому, що до пропусків в окремих дитсадках зараховують суботу і неділю. Тобто, якщо батьки не привели дитину в дошкільний навчальний заклад, скажімо, у п’ятницю, сюди плюсують вихідні дні, і в понеділок без довідки від лікаря їхнє чадо вихователь прийняти, начебто, не має права.

Нереальні черги у поліклініках штовхають батьків маленьких українців до не зовсім законних методів вирішення проблеми. Детальніше про це читайте у матеріалі «Енки» і довідки. Мінздоров’я штовхає українців в обійми хабарників».

 
Фото PHL