ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині медики покращують навики з надання реанімаційної допомоги новонародженим

|

Нещодавно на базі відділень інтенсивної терапії новонароджених та патології недоношених Львівської обласної клінічної лікарні, кафедри педіатрії ЛДМУ ім. Данила Галицького завершився перший етап навчання з реанімаційної допомоги і стабілізації стану новонароджених. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як інформують у департаменті охорони здоров’я ОДА, цільовою аудиторією тренінгів був медичний персонал акушерських стаціонарів Львівської області, який надає допомогу новонародженим (лікарі-неонатологи, лікарі-анестезіологи, лікарі-акушер-гінекологи, медсестри, акушерки). Учасниками заходу стали 40 осіб.

Зазначимо, що навчання відбувались у формі письмових і практичних тестувань знань та навичок, теоретичних презентацій, відпрацювання практичних маніпуляцій, роботи за симуляційними сценаріями та у команді.

Серед тренерів – професор кафедри педіатрії ЛДМУ Д.Добрянський, головні позаштатні спеціалісти обласного департаменту охорони здоров’я з неонатології О.Децик та з інтенсивної терапії новонароджених З.Салабай, лікарі-неонатологи В.Бідюк, О.Борисюк.

Фото: www.youtube.com