ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки готові до впровадження біометричних даних на кордоні

|

Прикордонна варта Республіки Польща активно готується до пропуску українців із біометричними візами. Для цього вони уже встановлюють у пунктах пропуску на ділянці українського-польського кордону відповідні технічні засоби. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний комендант прикордонної варти Польщі Домінік Трач, передає кореспондент Львівського порталу.

Д.Трач нагадав, що візова інформаційна система (ВІС) в країнах Євросоюзу функціонує ще з 2011 року.

«Відповідно, дипломатичні установи будуть мати право видавати візи з біометричними даними. Тому прикордонна варта Республіки Польща запровадить цю систему у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні вже у цьому році. Там будуть безпосередньо встановлені технічні засоби. Як організаційно, так і технічно прикордонна варта Польщі готова до цього», – розповів головний комендант прикордонної варти РП.

Домінік Трач також повідомив, що завтра під час відвідин пункту пропуску «Медика–Шегині» голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко особисто буде ознайомлений з роботою цієї системи.

«Думаю, проблем ніяких не буде, бо буде відбуватися належний перетин кордону і наша прикордонна варта повністю до цього готова», – додав Д.Трач.