ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-беркутівцям з Львівщини зійде з рук побиття учасників Майдану?

|

До сьогоднішнього дня Головне управління МВС України у Львівській області не отримувало інформації про оголошення працівникам колишнього львівського «Беркуту» підозри у вчиненні кримінальних правопорушень щодо учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності. Про це депутатам Львівської обласної ради доповів начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія, передає кореспондент Львівського порталу.

Головний правоохоронець Львівщини нагадав, що для охорони громадського порядку у Києві у період Майдану працівники батальйону «Беркут» Львівської області відряджалися у два етапи. «Спочатку, у період з 23 листопада 2013 року по 8 січня 2014 року, на Майдан було відправлено 131 працівника цього підрозділу. Потім, з 14 січня по 19 лютого 2014 року – 130 працівників. За результатами розслідувань, командира батальйону, який відправляв львівських «беркутівців» до Києва, було звільнено», – зазначив Д.Загарія.

Він також повідомив, що враховуючи наявні відомості про перевищення службових повноважень працівниками «Беркуту» під час охорони правопорядку у Києві 23 березня 2014 року, прокуратурою Львівщини внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінального порушення, передбачених ст..365 ч.3 ККУ (перевищення службових повноважень, що спричинили важкі наслідки). Дані кримінальні провадження були скеровані до прокуратури Київської області для подальшого розслідування.

«На даний час не надходила інформація про оголошення працівникам львівського «Беркуту» по вказаному кримінальному провадженні підозри у вчиненні кримінальних правопорушень щодо учасників мирних акцій протесту», – наголосив Дмитро Загарія.

Паралельно з тим він повідомив, що на підставі наказів МВС України від 15 лютого 2014 року про ліквідацію «Беркуту» було переатестовано 263 працівники згаданого підрозділу. Під час цієї переатестації з органів внутрішніх справ звільнилися три працівника, 11- переведені до інших підрозділів, які не мають спеціалізації. Решта 249 колишніх беркутівців поступили на службу у спеціальний батальйон міліції громадської безпеки.

 
Ілюстрація ipress.ua