ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики стягують зенітки, танки та іншу важку зброю

|

Командування російсько-терористичних військ продовжує використовувати перемир`я для нарощування бойового потенціалу та структуризації всіх збройних формувань «ЛНР» і «ДНР», створення єдиної вертикалі управління, навчання особового складу, вдосконалення системи постачання і забезпечення (в тому числі бойового). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Росія активно нарощує процес перекидання та накопичення матеріально-технічних ресурсів в «ЛНР» і «ДНР», необхідних для подальшого ведення бойових дій з окупованих територій України – фактично створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту.

Д.Тимчук, також повідомив, що в інтересах створення та посилення сформованих ударних тактичних груп командування російсько-терористичних військ продовжує перегрупування і зосередження своїх підрозділів на певних ділянках. Зокрема, на протязі доби зафіксовано перекидання ротної тактичної групи (7 танків, 11 ББМ), за підтримки двох мінометних батарей (вісім 120-мм мінометів) в район населеного пункту Станиця Луганська.

Крім того, група бойовиків чисельністю до посиленого взводу перетнула Сіверський Донець і зайняла позиції на території, контрольованій українськими військами. Раніше на цій ділянці противник неодноразово відкривав провокаційний вогонь із стрілецької озброєння.

«Також бронегруппа терористів (4 танки, 3 БТР), раніше зафіксована групою ІС під час перекидання у напрямку населеного пункту Весела Гора, зайняла позиції в глибині бойових порядків передових підрозділів бойовиків», – зазначив Дмитро Тимчук.

Також він повідомив, що триває перекидання підкріплень формуванням бойовиків на першотравневу-Лисичанському напрямку. У напрямку до позиціях бойовиків у районі населеного пункту Стаханов через Алчевськ протягом доби прослідувало не менше 24 транспортних одиниць (в основному криті армійські вантажівки і кілька автобусів з живою силою). З ремонтних пунктів у Перевальську та Алчевську на передові позиції бойовиків у напрямку населеного пункту Луганське після відновлення боєздатності перекинуто 2 танки і 4 ББМ (1 БТР-80 і 3 БМП-2).

Триває посилення Горлівка-Єнакіївської угруповання російсько-терористичних військ. У місця дислокації підрозділів даного угруповання на протязі доби прослідувало близько 15 транспортних одиниць та 15 одиниць бойової техніки (в т.ч. 6 танків і 4 ЗРК типу «Стріла-10М»). Зосереджена в самій Горлівці тактична група терористів продовжує накопичення матеріально-технічних ресурсів (протягом останніх 3-х діб в її розпорядження з РФ через Дебальцеве і Макіївку було перекинуто декілька сотень тонн дизельного палива).

На Донецькому напрямку триває перегрупування формувань противника, зосереджених на ділянці навпроти населених пунктів Авдіївка, Дослідне, Піски, Красногорівка. Тактичні групи бойовиків посилюються бронетехнікою і вогневими засобами (піхотні групи посилюються танковими взводами – 3-4 танка, – які діють в ролі груп безпосередньої вогневої підтримки). Відзначається також поява в першому ешелоні значної кількості пересувних зенітних установок ЗУ-23-2 і мінометів на автомобільному транспорті. Таким чином противник на цьому напрямку створює цілий ряд мобільних вогневих груп «переднього краю» для вогневої підтримки своїх тактичних груп.

На південь від Донецька терористи здійснюють посилення висунутих вперед тактичних груп (ділянка Степове – Докучаевск – Гранітне), з розгортанням у районах Тельманове та Старобешеве тактичних резервів. За розгорнутої раніше в даному районі батальйонної тактичної групою (БТГ) поступово розгортається ще одна БТГ російсько-терористичних військ.

На приморському напрямку зосереджена на північ Новоазовська ударна тактична група російсько-терористичних військ виділила частину сил і засобів для безпосереднього ведення бойових дій на ділянці Павлопіль – Широкино. Відзначається дію в першій лінії 8 танків і 13 ББМ.

У Макіївці зафіксований конфлікт між місцевою «комендатурою» і одним з підрозділів «ДНР», що діяло із застосуванням бронетехніки.

Ілюстрація news.pn