ОСТАННІ НОВИНИ

Тероризм на Львівщині мають побороти за мільйон гривень

|

Депутати Львівської обласної ради під час сесійного засідання затвердили Програму протидії тероризму у Львівській області. На реалізацію цієї програми буде виділено з обласного бюджету один мільйон гривень. «За» таке рішення проголосувало 59 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

Як йдеться в проекті рішення, метою Програми є визначення превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров’я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об`єктів та недопущення проявів тероризму в області.

«На території Львівської області розташовано близько 320-ти об’єктів підвищеної та потенційної небезпеки. 27 найбільш потенційно уразливих об’єктів включено до Загальнодержавного переліку. Вчинення терористичного акту на будь-якому з таких об’єктів може спричинити виникнення некерованих надзвичайних подій, аж до техногенної катастрофи загальнодержавного масштабу.

Зазначені проблеми вимагають формування нових підходів до виконання заходів щодо запобігання, реагування і припинення можливих терористичних актів та мінімізації їх наслідків», – йдеться у проекті.

Реалізація Програми має забезпечуватися керівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області та регіональними суб’єктами боротьби з тероризмом у межах визначених чинним законодавством повноважень.

Координацію діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом регіону у процесі виконання Програми забезпечуватиме УСБУ у Львівській області.