ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині бойовики перетнули лінію розмежування і будують укріплення

|

У Станиці Луганській бойовики так званої «ЛНР» перейшли Сіверський Донець та будують укріплення на березі, який контролюється Україною. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля, інформує кореспондент Львівського порталу.

«Вчора, 16 березня, у Станиці Луганській бойовики так званої «ЛНР» пройшли по напівзруйнованому мосту через Сіверський Донець і почали будувати опорний пункт безпосередньо перед мостом на березі, який контролюється Україною», – повідомив Москаль.

За його словами, цей міст довгий час залишався єдиною транспортною артерією між окупованим Луганськом (до якого звідси 12 км) і Станицею Луганською.

Москаль нагадав, що міст через Сіверський Донець, по руслу якої проходить лінія розмежування вогню, терористи підірвали у січні 2015 року .

В результаті цього одна частина Станиці Луганської залишилась   під контролем України, а інша –відійшла під контроль бойовиків.

«У відповідь на дії бойовиків українські військові просунулися вперед і почали зводити укріплення перед мостом. Бойової активності між сторонами немає, зараз відстань між блокпостами бойовиків і українських військових становить близько трьохсот метрів», – зазначив губернатор Луганщини.

 
Ілюстрація REUTERS