ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи готуються до відновлення активних бойових дій – Шкіряк

|

Щоденні переміщення, перегрупування та концентрація російсько-терористичних військ по всій лінії фронту вказують на те, що ворог готується до поновлення активних бойових дій. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами радника глави МВС, президент РФ Володимир Путін «показово і нахабно ігнорує будь-які дипломатичні домовленості та підписані Мінські угоди. Є всі ознаки того, що він взяв вектор на подальшу ескалацію конфлікту і налаштований продовжувати війну на Донбасі».

«Кремль щодня направляє на бази російсько-терористичних військ колони вантажівок та ешелони з боєприпасами, бензовози. Російська армія активно розгортає підрозділи тилового забезпечення на донецькому, луганському, артемівському та маріупольському напрямках. Найбільша концентрація ворожих сил помітна в Донецьку, Горлівці, Новоазовську, Краснодоні, Макіївці та ін..

Усе це може свідчити про те, що навесні Кремль готує плацдарм для можливого наступу. Ніякого відведення важкої техніки та артилерії за лінію зіткнення з боку бойовиків не відбулося. Навпаки, на позиції сил АТО, зокрема в Авдіївці, Пісках, Широкиному, Майорському та ін., відбуваються тотальні атаки терористів із застосуванням 120-мм мінометів, ствольної артилерії, танків», – пише Шкіряк.

У свою чергу ЗСУ, Нацгвардія та підрозділи МВС міцно утримують всі свої позиції, підкреслив він, додавши, що сили АТО негайно реагують на збройні провокації терористів і миттєво наносять адекватний удар у відповідь на погашення вогневих точок противника.

«Нас чекає важка весна, особливо коли з’явиться “зеленка”. Отже, ми повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій на сході. Наразі наші рубежі оборони укріплюються фортифікаційними спорудами. Увесь наявний час повинен використовуватися для покращення матеріально-технічного оснащення українських військових та забезпечення новим озброєнням наших передових підрозділів», – додає радник глави МВС.