ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала від держави субвенцій майже на 800 млн грн

|

Депутати Львівської обласної ради розглянули фінансові показники уточненого обласного бюджету на 2015 рік. Зокрема, з державного бюджету виділено на Львівську область субвенцій на суму 791 млн грн. Також на 88,3 млн грн здійснено перерозподіл фінансового ресурсу обласного бюджету. Про основні фінансові показники уточнень до цьогорічного бюджету Львівської області на засіданні постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради озвучив інформацію директор департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Олег Демків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

За словами Олега Демківа, сума первинного бюджету, який був затверджений в січні цього року, становить 6,6 млрд грн.

Сьогодні на засіданні розглядають вже друге уточнення показників до бюджету на рівні 791 млн грн (під час першого, сума уточнення становила близько 200 млн грн).

Відтак, обсяг обласного бюджету на 2015 році буде збільшено майже на 1 млрд грн. Олег Демків зауважив, що основне збільшення бюджетних показників викликано із зростанням ресурсу, який надходить до обласного з державного бюджету.

Розповідаючи про розподіл коштів державної субвенції, директор департаменту фінансів Львівської ОДА зазначив, що першочергово кошти будуть скеровані на надання пільг та житлових субсидій (збільшено розмір коштів на 52%). Іншими словами, загальна сума приросту коштів сягає 739 млн грн.

З’явилася окрема субвенція на реконструкцію Львівського обласного перинатального центру – 45 млн грн. Водночас до обласного бюджету передбачено перерахування субвенційного ресурсу в розмірі 6,8 млн грн – на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл. «Ця сума коштів становить близько 50% від того фінансового ресурсу, який минулого року на окремі ДЮСШ фінансувалися із Фонду соціального страхування», – зауважив Олег Демків.

Ілюстрація styknews.info