ОСТАННІ НОВИНИ

У ректора-хабарника знайшли понад два мільйони гривень та кілограми золота

|

У службовому кабінеті та помешканні ректора-хабарника одного з вишів Львова міліція вилучила понад 2 мільйона гривень та 5 кілограмів виробів із золота. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

У службовому кабінеті та помешканні посадовця працівники міліції виявили та вилучили суму в різних валютах, яка за офіційним курсом НБУ еквівалентна більш ніж 2 мільйонам гривень, а також понад 5 кілограмів золота. Ректора затримали, відкрито кримінальне провадження за фактом отримання ним неправомірної вигоди.

Як раніше повідомляв Львівський портал, учора затримали 64-річного в.о. ректора одного з вищих навчальних закладів Львова у момент одержання ним неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч доларів США.

 

За словами головного міліціонера Львівщини Дмитра Загарії, посадовець вимагав ці гроші від жінки за прийом її на посаду інспектора факультету заочного навчання підпорядкованого йому навчального закладу.

«Під час проведення санкціонованого обшуку у службовому кабінеті посадовця було виявлено та вилучено 14 тисяч доларів США, а також «чорнові» записи. У помешканні зловмисника виявлено та вилучено 22 тисячі доларів США, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів та 40 тисяч гривень. Крім того, вилучено понад 5 кілограмів виробів із золота», – зазначив Загарія.

Також працівники міліції встановили, що в лютому цього року очільник вишу одержав 2 тисячі гривень від львів’янки за поновлення її на навчанні.

Посадовця затримано. Вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють ректора до інших фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За фактом отримання чиновником грошей відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Фото: ВЗГ ГУМВС України у Львівській області