ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі хочуть створити реабілітаційний центр для військових

|

Депутат Львівської обласної ради Олесь Старовойт сьогодні під час сесійного засідання ЛОР зачитав звернення Бориславської міської ради до депутатів Львівської облради про створення у їхньому місті реабілітаційного центру для військовослужбовців, що пройшли АТО. Про це передає кореспондент Львівського порталу із залу засідання.

«Кожна війна залишає по собі сотні і тисячі скалічених військових, які потребують нашої допомоги, аби повернутися до нормального життя. Тому ми пропонуємо, з вашою допомогою, створити у місті Борислав реабілітаційний центр для воїнів АТО. Для цього у нас є кілька аргументів: приміщення колишньої дитячої лікарні, яке знаходиться в тихому мальовничому куточку міста, та наявна велика прибудинкова територія та парк, де пацієнти зможуть проводити своє дозвілля. Крім того, у Бориславі є унікальна церква Св.Анни, у якій розміщенні сотні мощей. Цей унікальний храм може стати для військових місцем для психологічного відпочинку та соціальної реабілітації. Також на території міста є унікальні джерела мінеральних вод, які можна використати для лікування військових, а у міській лікарні є кваліфікований медичний персонал», – йдеться у зверненні.

Окрім того, у Бориславській міській раді зазначили, що колишнє приміщення дитячої лікарні уже три роки простоює, а це добротний польський будинок, який потребує лише косметичного ремонту та облаштування паливної системи.

Тож у міськраді Борислава закликають депутатів Львівської облради посприяти у створенні такого реабілітаційного центрі, і, відповідно, створити робочу групу з депутатів ЛОР та БМР, фахівців департаменту охорони здоров’я ЛОДА, керівництва лікарні, представників громадськості та волонтерів.

Ілюстрація www.credo-ua.org