ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка до Великодня лататиме діри, а після – замахнеться на капітальні ремонти доріг

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка сьогодні під час сесійного засідання Львівської облради поінформував депутатів про те, що до Великодніх свят буде максимально ліквідована ямковість на дорогах Львівщини, а після свят уже розпочнеться капітальний ремонт доріг. Про це передає кореспондент Львівського порталу із зали засідання.

Що стосується поточного ремонту доріг в області, Олег Синютка звітує про ударні темпи. Він поінформував, що в області учора було покладено 140 тонн асфальту, сьогодні – 150 тонн. Таку ж кількість асфальту будуть класти на дороги щодня, аби ліквідувати ямковість, обіцяє голова ЛОДА.

«З минулого тижня у Облавтодорі є новий виконувач обов’язків керівника, тож я думаю, що з його появою робота піде дещо інтенсивніше. Учора був селектор із прем’єр-міністром, на якому ми підняли питання про перенесення бюджетних асигнувань з листопада-грудня на березень-квітень-травень. Це питання прем’єр-міністр погодив і дав доручення міністерству фінансів. Тож до Великодніх свят ми трохи приведемо наші дороги до порядку», –  повідомив голова ЛОДА.

О.Синютка також додав, що минулого тижня профільна комісія затвердила повний перелік доріг, які капітально ремонтуватимуть цього року. Це перелік, за словами очільника області, буде розміщений на сайті ЛОДА уже завтра.

«Відповідно ми оголошуємо тендер. Тому, думаю, на другу половину травня ми вийдемо на укладення угод і підписання договорів. Це стосується наших 150 млн грн. А про 700 млн грн. (стараннями наших народних депутатів від Львівщини, є відповідний рядочок у державному бюджеті), то з цих грошей 250 млн підуть на дороги Львівщини, зокрема на дорогу Львів-Бібрка-Рогатин і дорогу Стрий-Долина-Калуш. Тобто по львівській стороні і до франківської на Львів-Бібрка буде припадати десь44 км, а на Стрий-Долина –18 км, тобто це є близько 60 км», – розповів О.Синютка.

Він також повідомив, що нещодавно прем’єр-міністри України та Польщі під час зустрічі домовилися про 100 млн євро позики для України. Частину коштів з польського кредиту хочуть залучити на під’їзди до міждержавних кордонів. «Якщо ці угоди будуть підписані, то думаю, що ми зможемо частину цих коштів використати на під’їзди до міждержавних кордонів. Тому у нас в планах – до Великодня по магістральних дорогах максимально підлатати діри, а вже на початку травня приступити до капітального ремонту доріг», – розповів очільник Львівщини.

 

Ілюстрація: donbass.ua