ОСТАННІ НОВИНИ

На директора Антикорупційного бюро претендує людина, пов`язана зі справами Гонгадзе та Лозінського?

|

На посаду директора Національного антикорупційного бюро претендує адвокат Артем Ситник – захисник скандально відомого прокурора Володимира Бабенка, причетного до викрадення тіла Георгія Гонгадзе та незаконного звільнення депутата-вбивці Віктора Лозінського. Про це повідомив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій. Про це передає кореспондент Львівського порталу з посиланням на прес-службу нардепа.   

«Директором бюро може стати захисник прокурора Бабенка. Мова йде про саме того Бабенка, якому нещодавно було повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів: організація службового підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів», – повідомляє В. Купрій.  

За словами нардепа, наразі Бабенко перебуває у всеукраїнському розшуку за незаконне звільнення від відбування покарання екс-нардепа Віктора Лозінського, який в 2009 році в Кіровоградській області в присутності районного прокурора та начальника міліції умисно вбив на полюванні місцевого жителя. Також Володимир Бабенко, за даними свідків, керував свого часу викраденням тіла журналіста Гонгадзе із Таращанського моргу.

Купрій припускає, що захисник Бабенка Артем Ситник особисто знав всі обставини «справи Лозінського», оскільки тривалий час працював начальником слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області. Певний час він навіть перебував підлеглим Бабенка і добре усвідомлював, які злочини здійснив його колишній керівник на Київщині.

«Проте це не завадило пану Ситнику прийняти рішення захищати злочинця – перевертня в погонах», – констатує народний депутат.

Нардеп обурюється, що обрання на посаду директора Антикорупційного бюро людини, яка раніше працювала на керівних посадах в правоохоронних органах, поховає саму ідею створення незалежного і ефективного антикорупційного органу.

«Маючи за собою шлейф особистих стосунків та зобов’язань всередині системи, змінити її буде неможливо», – переконаний парламентар. 

Також він припускає, що така людина як Ситник може бути вигідна керівництву держави, якщо Антикорупційне бюро планується перетворити на ручний інструмент для вибіркового правосуддя і політичних переслідувань.

Як відомо, що 6 березня конкурсна комісія з виборів кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро відібрала чотирьох претендентів, серед яких і згаданий Артем Ситник.

У прес-службі нардепа також повідомляють, що оприлюднену інформацію, про претендента на посаду директора АКБ, надіслано голові конкурсної комісії з виборів кандидатів.

Фото: 24tv.ua