ОСТАННІ НОВИНИ

Українець намагався провезти до Польщі понад два кілограми «сонячного каміння»

|

Українець спробував незаконно перевезти через міжнародний пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» понад два кілограми необробленого бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського прикордонного загону.

За їхньою інформацією, «сонячне каміння» в автомобіля «Ауді», на якому їхав громадянин України, виявили учора вранці прикордонники Львівського загону спільно з представниками митниці. Порушник прямував до Польщі. Щоб провезти непомітно каміння, він розфасував його маленькими партіями та заховав в салоні авто.

 

Всього працівники пункту пропуску виявили та вилучили близько 2,3 кілограма каміння бурштину. Товар вилучено та передано на експертизу. На порушника складено адмінпротокол.

Загалом протягом останнього періоду співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з правоохоронними органами запобігли 16 спробам вивезення бурштину загальною вагою майже 300 кг. Найбільші партії «сонячного каміння» виявлені в пункті пропуску «Рава-Руська» та аеропортах «Бориспіль», «Жуляни» і «Львів». Так, 22 лютого в аеропорту Львова було затримано трьох осіб з 75 кг бурштину вартістю понад 2,5 мільйона гривень.

 

Фото: Львівського прикордонного загону.