ОСТАННІ НОВИНИ

У яких напрямках Донбасу бойовики перегруповуються і перекидають важку артилерію

|

У зоні Антитерористичної операції російсько-терористичні війська реорганізовують та перегруповують свої формування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник групи «Інформаційне Опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Д. Тимчука, проведена реорганізація Алчевсько-Першотравневої угруповання російсько-терористичних військ: «якщо на початок березня значну частину угруповання становили російські найманці і військовослужбовці, то на сьогодні основна частина – це бойовики «ДНР» з числа місцевого населення». Для оперативного управління даною угрупованням в район Алчевська прибув мобільний командний пункт (сім спеціальних автомобілів – командно-штабні машини і пересувні вузли зв`язку).

Окрім того, як повідомив Дмитро Тимчук, зафіксоване перегрупування окремих формувань російсько-терористичних військ відразу на декількох ділянках. «Північніше Дебальцеве проводиться ротація формувань зі складу «армії ДНР»: основна їх частина відводиться в район Горловка – Єнакієве, замість них з півдня перекидається кілька зведених тактичних груп (спостерігається перекидання як мінімум двох ротних тактичних груп – всього до семи танків і близько 24 ББМ, також спостерігається наявність у складі цих груп протитанкових засобів)», – повідомив він.

Розгорнута в районі Докучаєвськ – Старобешеве батальйонна тактична група російсько-терористичних військ отримала посилення у вигляді восьми одиниць броньованої техніки (включаючи два танка). Частина коштів підтримуючої дану БТГ артилерійської групи відведена вглиб позицій бойовиків, проте близько 40% вогневих засобів з її складу (8 РСЗО БМ-21, 6-гарматна батарея гаубиць Д-30 і п’ять одиниць САУ 2С1 «Гвоздика») залишені на передових позиціях. Вогневі підрозділи розосереджені і ретельно замасковані. В даному районі також наголошується посилена робота станцій РТР.

Напруженою залишається ситуація на приморському (Маріупольському) напрямку. Зосереджена на північ і на північний схід Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ продовжує отримувати посилення доданими силами і засобами (через населений пункт Максімово в розпорядження даної тактичної групи перекинуто шість одиниць буксирі артилерійського озброєння, а також один ЗРК типу «Стріла – 10М»).

«На даному напрямку противник не залишає спроб відтіснити українські війська ближче до Маріуполя, обстрілюючи позиції сил АТО», – зазначив керівник групи «Інформаційне Опір».

Також він повідомляє, що спостерігається застосування тактики «блукаючих» танків і мінометних розрахунків (у більшості випадків міномети встановлені на транспортні засоби високої прохідності, відзначається як мінімум шість таких розрахунків і три-чотири «блукаючих» танка зі складу передової групи Новоазовської БТГ російсько-терористичних військ). У районі населеного пункту Безіменне зафіксована бронегруппа зі складу цієї ж БТГ (чотири ​​танки і три ББМ).

У Куйбишевському і Петровському районах Донецька триває перерозподіл що залишається у бойовиків в даних районах бойової техніки. З району населеного пункту Опитне в Петровський район Донецька перекинуто п’ять танків.

Нібито «відведена» з району Первомайська артилерійська група терористів (порядку 22 знарядь самохідної і ствольної артилерії в складі кількох вогневих підрозділів) насправді перекинута на іншу ділянку «фронту» і розгорнута в районі Чорнухине. Підрозділ реактивної артилерії бойовиків, раніше розміщене в районі Алчевська, відведено в район на захід Луганська.

«Бойовики активно продовжують поповнювати запаси матеріально-технічних ресурсів, приділяючи основну увагу накопиченню палива та боєприпасів. За дві доби зафіксовано прибуття з території РФ шести цільових конвоїв постачання, включаючи два залізничних ешелони (по вісім вагонів кожний – пункти призначення Дебальцево і Іловайськ).

Фото: dt.ua