ОСТАННІ НОВИНИ

П’яних військових в АТО кидатимуть у карцер та штрафуватимуть на 2465 гривень

|

В Україні вступив у силу закон №1762 щодо посилення відповідальності військовослужбовців. Відтепер, за розпиття алкоголю, військових у АТО штрафуватимуть на майже 2.5 тисячі гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Блоку Петра Порошенка».

Закон, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов’язків у особливий період», уже опублікований.

Згідно поправок та пропозицій внесених народним депутатом Ольгою Богомолець, під час другого читання, збільшено розмір штрафних санкцій за вживання алкоголю військовими в зоні АТО. Поправки прийняті в повному обсязі.

Тепер за розпиття пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв в ході проходження служби, військовослужбовці будуть обкладатися штрафом від 70 до 145 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1190 – 2465 гривень), або ж арештом з утриманням на гаупвахті до десяти днів. Закон стосується не лише рядового складу, а й офіцерів.

З текстом закону можна ознайомитися тут: zakon.rada158-19.