Демобілізованих військових внесуть до резерву, який ставатиме до оборони протягом доби

|

Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. Відповідний законопроект вже підготовлений та буде внесений як невідкладний. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, усі демобілізовані військові, які за станом здоров`я можуть захищати країну, будуть записані за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації».

«Таким чином ми побудуємо багатотисячний резерв, який зможе у випадку небезпеки ставати до лав протягом доби, навіть без участі військкоматів… Це дуже важливо, тому що ми розуміємо, що провокації з боку агресора, з боку російсько-терористичних угруповань можуть відбуватися в будь-який час, і можуть перерости на новий рівень військового протистояння», – наголосив він.

За словами Турчинова, після завершення особливого періоду військові матимуть можливість укласти контракт та залишитися у військовому резерві, «а резервіст матиме додаткові пільги і соціальні гарантії», або має припинити своє перебування у резерві.

Окрім того, секретар РНБО наголосив, що ті, кого зараз призивають до лав Збройних сил України, проходять дуже ретельну підготовку, за чим слідкує керівництво Збройних Сил України і Нацгвардії.

Фото: ФБ