ОСТАННІ НОВИНИ

На звільненій від окупантів Луганщині знищено до 40 шкіл (фото)

|

З початку бойових дій на контрольованій Україною території Луганської області пошкоджено й зруйновано сорок навчально-виховних закладів (загальноосвітніх шкіл та дитсадків). Про це повідомляється на офіційному сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, передає кореспондент Львівського порталу.

У багатьох будівлях вибуховими хвилями повибивані вікна, посічені фасади, розбиті покрівлі, а деякі внаслідок прямих влучень снарядів та мін потребують капітального ремонту або й взагалі відновленню не підлягають.

 

«У Тошківці Попаснянського району снаряди з «Граду» зруйнували спортивний зал та шкільну їдальню, Обстріл відбувся під час навчального процесу, дітей врятували педагоги, котрі, почувши звук канонади, наказали учням швидко йти по домівках», – повідомляє керівник обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

 

Також за його словами, у Троїцькому (Попаснянський район) снаряди з «Градів» майже вщент зруйнували загальноосвітню школу, яку лише недавно відновили після попередніх обстрілів.

 

У Новотошківці в школі зруйнована покрівля й замерзла система опалення (полопали труби й батареї), в Трьохізбенці «Гради» пробили перекриття школи й вибухнули всередині, в Станиці Луганській розбиті три школи, в Попасній – два дитсадки (в одному снаряд влучив у стіну на 2-му поверсі й частково зруйнував будівлю) й три школи… У більшості випадків поблизу приміщень шкіл не дислокувалися українські силовики, тому обстрілювати їх не було жодного сенсу.

 

Проводити заняття в багатьох пошкоджених будівлях неможливо, тому для навчального процесу в ряді населених пунктів використовують інші приміщення. Тривають відновлювальні роботи.

Фото: сайт голови Луганської ОДА