ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка обіцяє за рік відремонтувати 60 кілометрів доріг

|

Львівська облдержадміністрація веде переговори щодо виділення 100 мільйонів євро кредиту для реконструкції та облаштування під`їзних доріг до митних пунктів пропуску з української сторони. Про це сьогодні на Колегії облдержадміністрації повідомив в. о. першого заступника голови ОДА Ростислав Замлинський – повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛОДА.

Як пояснив керівник ОДА Олег Синютка, в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею та завдяки результативній зустрічі Прем`єр-міністрів обох держав досягнуто домовленості щодо капітального ремонту під`їзних доріг від митних переходів до магістральних доріг на території Львівщини.

«Ми залишили свої конкретні пропозиції заступникам міністра фінансів України, які будуть координувати технічну допомогу, і сподіваємося, що у другій половині травня нам вдасться завершити тендерні процедури і приступити до робіт з покращення дорожньої інфраструктури області», – підкреслив О.Синютка.

Крім того, Львівська область розраховує на близько 250 млн. грн. з коштів Держбюджету, котрі передбачені на ремонт доріг карпатського єврорегіону в напрямку Львів-Бібрка-Рогатин-Івано-Франківськ-Чернівці та Стрий-Долина-Калуш-Івано-Франківськ.

«Сумарно близько 60 км доріг на території області буде відремонтовано якісно і в цьому році», – наголосив О. Синютка.

Під час доповіді Ростислав Замлинський також розповів, що цього року планується відновлення роботи над проектом будівництва концесійної дороги Краківець- Львів- Броди з північним об`їздом міста Львова.