ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі штабом бойовиків керує російський генерал-майор (фото)

|

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявляє, що штабом бойовиків на Донбасі керує російський генерал-майор Олексій Завізьон з позивним «Алагір». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

М.Лубківський повідомив, що в ході здійснення заходів, спрямованих на виявлення та припинення діяльності російських спецслужб на території Донецької області, зокрема, причетних до терористичної діяльності т.зв. «ДНР», Службою Безпеки України отримана достовірна інформація щодо участі у військовій агресії проти України кадрових військовослужбовців вищого командного складу МО РФ.

Зокрема встановлено, що з метою координації військових дій за участю представників незаконних збройних формувань РФ (як кадрових так і найманців) на тимчасово окупованих територіях Донецької області, здійснення загального командування вказаними силами у форматі оперативного штабу із задіянням російської бойової техніки та комплексів радіо-локаційної та звукової розвідки, у Донецьку з січня 2015 року в складі основного командування в рамках ротаційного відрядження перебуває начальник штабу, громадянин Російської Федерації, позивний «Алагір».

«Мова йде про генерал-майора Завізьона Олексія Володимировича, 13.05.1965 року народження, уродженця м. Нарва (Естонія).

Згідно з його послужним списком Завізьон в 1986 році закінчив Челябінське вище танкове командне училище, в 1997 році – військову академію бронетанкових військ ім. Маліновського. З 1986 році проходив військову службу в Забайкальському військовому окрузі, має досвід участі в бойових діях в Чечні в якості командира 15-го мотострілкового полку. До 2006 року – начальник штабу – заступник командира 4-ї гвардійської Кантемирівської танкової дивізії 20-ї армії Московського військового округу; до 2009 року – командир 201-ї Гатчінської військової бази (Таджикистан)», – написав Маркіян Лубківський.

Радник голови СБУ повідомив, що згідно своїх обов’язків, саме «Алігір» є відповідальною особою за маневрування артилерією, РСЗО, важкою технікою та живою силою бойовиків та російських військовослужбовців на ключових напрямах здійснення бойових дій на окупованій території Донецької області. За його безпосереднього керівництва і координації здійснювалися наймасштабніші і найкривавіші обстріли українських міст, зокрема Краматорська і Маріуполя.

«Зв`язком і можливою заміною Завізьона в Україні є генерал-майор Андрій Вікторович Гурулєв (біографічна довідка додається)», – додав він.

СБУ продовжує здійснювати комплекс контррозвідувальних заходів з виявлення та документування планів та намірів ворога.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *