ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог готує потужний «артилерійський кулак» на Маріупольському напрямку

|

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують грубо порушувати умови Мінських домовленостей, обстрілюючи позиції українських військ, а на певних ділянках – пробуючи навіть наступати. Найбільш напружена ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку, в районі селища Широкіне. Про це сьогодні вранці повідомив нардеп, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

«Біля Широкіного терористи проводили наступальні дії, застосовуючи міномети і бронетехніку. Також активність формувань російсько-терористичних військ зафіксована в районі н.п. Авдіївка, Тоненьке, Сокільники, Піски та ряді інших населених пунктів», – повідомив військовий експерт.

За його даними, у районі н.п. Безіменне (Маріупольський напрямок) спостерігається зосередження артилерійської групи російсько-терористичних військ, тут противник формує потужний артилерійський кулак. Зафіксовано 16 установок РСЗВ, 28 гармат ствольної артилерії (з них як мінімум 12 САУ – 122-мм 2С1 «Гвоздика» і 152-мм 2С3 «Акація»).

Через Дебальцеве на південь, в район н.п. Сніжне і Красний Луч, прослідувало кілька колон автотранспорту і бронетехніки. У їх складі – 24 танки, 35 ББМ, близько 25 одиниць автотранспорту.

У район н.п. Майорська противник перекинув бронегрупи. У її складі – 6 танків, 11 ББМ, за підтримки батареї протитанкової артилерії (шість 100-мм гармат МТ-12 «Рапіра»).

У Горлівці місцеві бойовики посилено поширюють чутки про те, що українські війська активно готуються до наступу («в помсту за Дебальцеве»).

Фото: wartime.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *