Бойовики інтенсивно перекидають техніку та боєприпаси в район Дебальцевого (мапа)

|

Незважаючи на декларування ватажками бандформувань, що діють на Донбасі, відведення важкого озброєння, спостерігається концентрація ворожих угруповань поблизу населених пунктів Щастя, Станиця Луганська, Маріуполь, Авдіївка, Піски, Докучаєвськ. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник штабу Антитерористичної операції,  полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А.Лисенка, триває інтенсивне перевезення техніки та артилерійських боєприпасів через Дебальцевський залізничний вузол та формування складів озброєння у районі Донецька. Зокрема, до Дебальцевого прибули десять САУ, п’ять БТР­80, дев’ять танків Т­64, п’ять БМП­2 і один БМП­1.

Також противник проводить заходи бойової підготовки, – за оперативною інформацією, в районі міста Луганська ведуться практичні стрільби із стрілецької зброї, мінометів та артилерійських систем на двох обладнаних полігонах.

 

«Вчора, 9 березня, зафіксовано 31 ворожий обстріл наших позицій в зоні АТО, в тому числі п’ять випадків ведення артилерійського вогню. Найбільш неспокійні ділянки – с. Широкине під Маріуполем, район Донецького аеропорту (Піски, Авдіївка, Опитне), с. Троїцьке (Артемівський напрямок), с. Сокільники (район Бахмутської траси). Ще два обстріли  бойовики нанесли по наших позиціях сьогодні після опівночі, в т.ч. 1 – з артилерії (поблизу с. Водяне Ясинуватського району Донецької області)», – розповів Андрій Лисенко.

 

Речник АТО також додав, що вчора поблизу селища Широкине практично весь день тривав бій. «Починаючи з 09:30 ранку і майже до першої години ночі бойовики безуспішно штурмували позиції українських військовослужбовців. Підрозділи Нацгвардії відповіли адекватним ударом у відповідь на погашення вогневих точок противника. Бійці підбили ворожий танк, підірвали склад боєприпасів та знищили кілька бойовиків», – сказав він.

Інфографіка: РНБО України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *