ОСТАННІ НОВИНИ

Яка ситуація зараз на українському ринку праці – опитування

|

За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, у лютому на ринку праці України спостерігалася стабільність. Кількість вакансій була такою ж, як і в січні. У Києві, Одесі й Харкові спостерігався нульовий приріст кількості вакансій, а в Дніпропетровську й Львові — зростання на 4-6%. У лютому виріс попит на ТОП-менеджерів, маркетологів, молодих спеціалістів. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Як інформують у Міжнародного кадрового порталу HeadHunter, такі показники загалом можна назвати позитивними. Так, нульова динаміка вакансій на тлі січневого зростання їх кількості й лютневих економічних потрясінь — ознака стійкості ринку. У той же час відсутність значного зростання кількості нових резюме свідчить про нормальний притік нових резервів. На ринку нема різкого збільшення кількості нових пошукачів, а отже, нема й стрімкого підвищення кількості тих, хто лишився без роботи.

У найбільших містах країни, де роботодавці розміщують майже дві третини вакансій, у лютому також спостерігалася стабільність. У Києві, Одесі, Харкові було стільки ж пропозицій роботи, скільки й попереднього місяця. А в Дніпропетровську й Львові навіть спостерігалося незначне зростання (4-6%). Регіони зони АТО (Донецька і Луганська області) вже досягнули свого дна, і ситуація там незмінна вже кілька місяців. У Донецькій області розміщують у середньому 200-250 вакансій на місяць (ще рік тому показник був 1600-2000 вакансій). У Луганській області пропонують кілька десятків вакансій. Відзначимо, що більшість із цих вакансій — це пропозиції, пов’язані з переїздом до іншої країни. Найактивніше у лютому нові вакансії з’являлися в Київській, Кіровоградській, Житомирській і Волинській області. Найбільшу кількість нових резюме розмістили пошукачі з Черкаської, Рівненської, Львівської і Волинської областей.

У лютому зріс попит на ТОП-менеджерів. Саме в цій проф. сфері спостерігалася найвища позитивна динаміка кількості вакансій у порівнянні з попереднім місяцем. Також значно збільшилася кількість вакансій для молодих спеціалістів, маркетологів, юристів. Менше, ніж у січні, наприкінці зими шукали банківських працівників, спеціалістів із закупівель, журналістів і менеджерів із логістики. Найактивніше нові резюме розміщували спеціалісти в сфері страхування, кваліфіковані спеціалісти виробничої сфери, робочі й мед. представники.

ТОП-10 зарплат у регіонах

Регіональний ТОП-10 у лютому суттєво не змінився. Максимальні зарплати пропонують програмістам, банківським керівникам і регіональним представникам. Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в лютому 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *