ОСТАННІ НОВИНИ

Право на безкоштовний проїзд львівським пільговикам «уріжуть» вже наступного тижня

|

Управління транспорту Львівської міської ради готує рішення виконавчого комітету про обмеження часу безкоштовного користування маршрутками для людей, які мають пільги на проїзд. Про це Львівському порталу повідомив начальник управління транспорту ЛМР Віктор Щир.

Планується, що виконком прийме часові обмеження для пільговиків вже наступного тижня. Питання підняття цін на проїзд, як того вимагають перевізники, за словами В.Щира, у міській раді наразі не розглядають.

Згідно з пропозицією управління транспорту, пасажири, які мають право на пільговий проїзд у громадському автотранспорті, зможуть ним скористатися лише з 10 до 16 години. В інший час такі пасажири будуть змушені оплачувати вартість проїзду за встановленим тарифом.

У такий спосіб міська влада Львова намагається пом’якшити фінансову кризу, про яку заявили компанії-автоперевізники через ріст цін на бензин.

Щоправда, голова Асоціації автоперевізників Львівщини Іван Велійка заявив, що просте обмеження пільговиків у часі без підняття цін на проїзд не допоможе вивести транспорту галузь з кризи. У зв’язку з цим, перевізники запропонували два варіанти вирішення проблеми. Перший з них полягає у скасуванні більшості пільг пасажирів, у тому числі і пенсіонерів, які їздять безкоштовно, та піднятті ціни до 4 гривень. Другий варіант – пільговики залишаються, але тоді громадяни платитимуть не менше 5 гривень.

«Економічна ситуація настільки складна, що одним обмеженням пільговиків в часі, нам проблеми уже не вирішити. Потрібне більш дієве фінансове врегулювання проблеми. Зрештою, ми готові возити пасажирів і за 1 гривню, якщо місто чи держава погодяться компенсувати нам різницю. Але, на жаль, вони не готові це робити», – заявив Іван Велійка.

Крім того, проти обмеження прав пільговиків на безкоштовний проїзд виступили громадські організації, які заявили, що неодмінно його оскаржуватимуть, і навіть пригрозили акціями протесту.

Зокрема, проти такого обмеження на громадських слуханнях висловилася голова обласного товариства незрячих Любов Кукурудза та заступник голови спілки багатодітних сімей Львівщини Дмитро Галущак. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *