ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вагітна жінка захворіла на пандемічний грип

|

Станом на сьогодні на території Львівської області триває реєстрація захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. На щастя епідемії грипу поки що немає. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила головний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації Наталя Тімко.                

Вона повідомила, що вірусологічна лабораторія виявила на території Львівської області циркуляцію вірусу грипу B/Массачусетс серед населення.

«І вже є перша лабораторно діагностований випадок захворювання у вагітної жінки. У неї виявили грип А H1N1 (Каліфорнія 2009). Це пандемічний грип, який ми завжди боїмося. Жінку госпіталізували в обласну інфекційну лікарню, її пролікували і вже виписали», – розповіла Н.Тімко.

Окрім грипу, за словами головного епідеміолога, на Львівщині також фіксуються захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції – аденовірусна інфекція, парагрип.

Водночас Наталя Тімко наголосила, що загалом у Львівській області є лише певне зростання захворюваності на грип та ГРВІ, однак епідемії немає, бо епідемічний поріг не перевищений. Щоправда на окремих територіях – у Стрию і Сколівському районі, таки спостерігається перевищення епідпорогу.

«Ну але знову ж таки, якщо люди будуть дотримуватися елементарних профілактичних вимог, робитимуть профілактичні щеплення від грипу, не пускатимуть до школи та садочків хворих дітей, то абсолютно немає якихось застережень. Потрібно виконувати профілактику захворювань – вживати вітамінізовану їжу, уникати масового скупчення людей, частіше промивати носові ходи різноманітними сольовими розчинами, щоби вірус не затримувався, використовувати оксолінову мазь перед виходом на вулицю і таким чином можна уберегти себе від захворювань на грип та ГРВІ», – додала епідеміолог. 

Нагадаємо, школи Львівщини масово закривають через грип.
 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *