ОСТАННІ НОВИНИ

Боротьба за виживання: пасажирам маршруту 47а влаштували екстремальні умови проїзду

|

Поїздка в автобусі 47а відтепер для львів’ян стала нелегкою справою. Перевізник, який почав обслуговувати маршрут зовсім недавно, випустив на лінію маломісткі автобуси, у котрі в час пік пасажири просто не поміщаються, інформує кореспондент Львівського порталу.

Обслуговувати маршрут 47а почало міське комунальне підприємство АТП-1. Саме воно 5 лютого виграло конкурс у Львівській міській раді. Цікаво, що тоді (під час конкурсу – ред.) чинний перевізник, який і надалі претендував на обслуговування цього маршруту – приватна компанія «Успіх БМ», попереджала членів конкурсної комісії про те, що АТП-1 не зможе забезпечити пасажирам якісні умови перевезення, оскільки не має достатньої кількості великогабаритних автобусів. Однак конкурсна комісія вирішила по-іншому.  

«Коли ми обслуговували цей маршрут, то нам ставили вимогу, щоб на лінії працювали автобуси, які вміщають не менше 100 осіб. Умову ми виконували, маршрут був «накатаний». А потім у нас його вирішили відібрати. І тепер маємо те, що маємо. Це пряме погіршення умов перевезення пасажирів», – заявив у коментарі Львівському порталу директор компанії «Успіх БМ» Юрій Мельник.

Він також наголосив, що ситуація, яку зараз споглядають львів’яни на маршруті 47а, ще раз підтверджує, що на момент конкурсу в АТП-1 не було достатньої кількості автобусів.

«Тих автобусів у них ніколи не було. Це лицемірство. Україна ніколи не буде багатою, якщо ми так будемо підходити до справи», – наголосив Ю.Мельник.

Цікаво, що міський голова Львова Андрій Садовий, а також керівник АТП-1 Михайло Сидорович не раз публічно заявляли, що є прихильниками якісних умов перевезення і працюють у напрямку збільшення у місті великих низькопідлогових автобусів, які є «зручнішими для мешканців та економічно вигіднішими для самих перевізників».

«Автобуси великої місткості – це, перш за все, зручність для пасажирів. В угодах передбачено щорічне оновлення рухомого складу, і ми зі свого боку будемо прагнути до цього», – заявляв два роки тому М.Сидорович.

У 2012 році міська влада пишалася великими автобусами на 16 маршрутах, серед яких був і автобус 47а.

Фото: vfedun.livejournal.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *