ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи продовжують стріляти з артилерії та танків по позиціях сил АТО

|

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували грубо порушувати умови мирних домовленостей, використовуючи для обстрілів позицій українських військ практично весь спектр наявних озброєнь – від стрілецької до ствольної і реактивної артилерії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Найбільш активно обстріли велися на Донецькому і Маріупольському напрямах, на ділянці на північний захід від населеного пункту Авдіївка, в районі населеного пункту Щастя, на ділянці від Світлодарська до Попасної.

Практично по всій лінії розмежування з боку російсько-терористичних військ фіксується лише деяке зменшення кількості артилерії, що відводиться в тил згідно з Мінськими домовленостями. Важка бронетехніка, зокрема, танки, з яких також ведуться обстріли позицій українських військ, залишаються на місці і від лінії розмежування не відводяться.

Бойовики продовжують посилене накопичення в “прифронтовій смузі”, а також безпосередньо на передових позиціях, матеріально-технічних ресурсів, одночасно проводячи перегрупування і нарощування боєздатності своїх формувань. Фіксується активне проведення терористами заходів бойової підготовки і відновлення технічної готовності озброєння та військової техніки. За дві доби зафіксовано прибуття з території Росії 5 конвоїв постачання (1- залізничним транспортом, 4 – автомобільним, всього 8 вагонів залізничного транспорту та 46 одиниць автомобільного транспорту). Бойовики посиленими темпами відновлюють Дебальцевський залізничний  вузол.

Відзначається перекидання в район населеного пункту Горлівка і Майорське, з району Донецька і Єнакієвого, поповнення живої сили і техніки терористів. Зокрема, зафіксована перекидання 2-х танкових підрозділів (груп) по 6 танків, 14 ББМ, дві батареї артилерійських знарядь (гаубиці Д-30), а також 4-х армійських вантажівок із зенітними установками ЗУ-23-2.

Зафіксовано переміщення на північний схід від населеного пункту Ясинувата пересувного командного пункту російських військ – 8 спецавтомобілів і 2 критих вантажівки в супроводі 4-х БТР.

З боку Єнакієве в район населеного пункту Горлівка прибула бронегруппа з семи БМП-1,2; двох БТР-80, двох танків. У складі групи зафіксовано також 2 ЗРК “Стріла -10м”.

Фото: news.pn

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *