ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівгазі» бідкаються, що цьогоріч можуть втратити до 220 млн грн.

|

Керівництво «Львівгазу» прогнозує, що їхнє підприємство недоотримає цього року від споживачів 200-220 млн грн. Такі невтішні прогнози пов’язані з підвищенням тарифів. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Зараз є катастрофічне зменшення об’ємів транспортування і постачання газу – 2014 року ці цифри зменшилися на 15%. Щодо транспортування, то в нас було затверджено на минулий рік об’єми в розмірі 1 млрд 770 млн м куб. газу, а було насправді 1 млрд 497 млн м куб. газу. Щодо постачання, то НКРЕ нам затвердило на минулий рік 1 млрд 252 млн м куб. газу, а за фактом вийшло 1 млрд 64 млн. м куб. газу», – розповів В.Зленко.

Відтак, минулого року вони не добрали 100 мільйонів гривень від запланованого, а цьогоріч прогнозують мінус у сумі 200-220 мільйонів гривень.

Серед споживачів «Львівгазу» протягом останніх років також спостерігається суттєве скорочення споживання газу, додав перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.

«Львівщина не є промисловим регіоном, тому нашими споживачами є населення, яке споживає 60% газу, решта підприємства та бюджетні установи. Ще 10 років тому усі наші споживачі споживали 2,2 млрд метрів кубічних газу. З кожним роком по всіх категоріях споживачів ця тенденція йде до скорочення. До прикладу, серед населення скорочення використання газу йде на 20% та й серед тепловиків – 20%», – зазначив В.Король.

Керівництво «Львівгазу» прогнозує, що скорочення споживання газу триватиме й надалі через підвищення цін на нього. А відтак споживачі шукатимуть альтернативні види палива, хоча на думку керівників товариства це не набуде масовості.

Фото:www.varianty.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *