ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградські шахтарі мітингуватимуть щодня. Влада має час до суботи

|

Гірники державного підприємства «Львіввугілля», до якого входить сім шахт, домовилися щодня виходити на мітинг на площу Вічеву у Червонограді. Шахтарі сподіваються, що у п’ятницю, 6 березня, їм виплатять заборговану зарплату і тоді не доведеться вдаватися до радикальних дій, передає кореспондент Львівського порталу.

Учора, 4 березня, страйкова група шахтарів, профспілок, технічний директор ДП “Львіввугілля” Олег Акімов та представники місцевої влади зібралися на нараду. Частина страйкарів знову вийшла на мітинг, чекаючи на рішення переговорників.

За даними Нео Радіо, гірники домовилися збиратися щодня з 9 до 14 години біля Народного дому та робити відмітки, щоб не було прогулів. На шахтах працюватимуть лише працівники, які підтримують життєзабезпечення копалень.

Дорогу до суботи шахтарі пообіцяли не перекривати. Утім, якщо грошей за грудень у п’ятницю не буде, гірники вдаватимуться до радикальних дій.

Нагадаємо, шахтарі Львівщини на початку тижня заблокували рух транспорту при в’їзді в місто Червоноград та оголосили страйк. Зупинилися усі сім шахт ДП «Львіввугілля». У такий спосіб шахтарі почали протестувати проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України. Також гірники поставили вимогу покращити умови праці і погасити борги із заробітної плати.

На шахтах ДП «Львіввугілля» працює понад 10 тисяч осіб. На сьогодні гірникам цього підприємства заборгували 140 мільйонів гривень зарплати.

Фото: Вконтакті 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *