ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школярі другий тиждень балансують на межі епідпорогу грипу

|

Зимовий період відзначається високою захворюваністю на ГРЗ. За минулий тиждень у місті на грип захворіло 6 457 осіб. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент Львівського порталу з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Станом на вчора, відзначається висока захворюваність на ГРЗ. Загалом, кількість зареєстрованих минулого тижня складає 6 457 осіб – це багато. Це менше, ніж

попереднього тижня, але значно більше, ніж минулого року. Інтенсивний показник складає 83,9 при епідпорозі 89,6. Тобто, фактично вже другий тиждень ми балансуємо з кількістю зареєстрованих випадків на межі епідпорогу.

По школах відзначається зменшення відсутності дітей. Там є позитивна динаміка, пік захворюваності у школах дещо зменшився. За даними управління освіти, десь близько

20% дітей відсутні. Для того, щоб оголосити карантин, треба, щоб не менше 40% були

відсутніми. Тому підстав для введення обмежувальних заходів наразі немає. Але ситуація є на межі. Тому закликаю всіх бути уважними, частіше мити руки, тепліше одягатися, тримати ноги в теплі, вживати вітамінізовану їжу, якщо хтось захворів – на роботу не йти, дітей в садочок не вести, щоб інфекція не поширювалась.

Наші спеціалісти відзначають, що цього року перебіг гострих респіраторних захворювань дещо несприятливий: дуже важкий, довгий, з тривалою високою температурою. Тому всім треба бути уважними», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *