ОСТАННІ НОВИНИ

Дорога на Червоноград розблокована

|

Сьогодні, ближче до вечора, автошлях Р-15, який був перекритий впродовж доби, розблокували для проїзду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Червоноградської міськради.

Як писав Львівський портал, гірники Львівщини відучора блокували рух транспорту при в’їзді в місто Червоноград. У такий спосіб шахтарі протестували проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України. Гірники вимагають покращення умов праці та погашення боргів із заробітної плати.

З проханням розблокувати дорогу до шахтарів звернулись представники місцевої влади.

«Після тривалого обговорення дорогу Р-15 розблокували.  Зі сцени до шахтарського осередку звернулись голова Сокальської РДА Олег Кожушко, технічний директор ДП «Львівугілля» Олег Акімов та міський  голова Червонограда Ігор Чудійович», – повідомляють у міськраді Червонограда.

Зокрема, І.Чудійович розповів гірникам, що інформація про заборгованість зарплат донесена до найвищих владних діячів, які своєю чергою пообіцяли найближчим часом вирішити проблему.

«Гройсман (спікер ВРУ – ред..) був дещо здивований інформацією про те, що є така заборгованість із заробітної плати. Прийнято рішення, що він сьогодні зустрінеться із  Президентом, докладе про ситуацію. Сказав, що будуть задіяні всі сили, щоб найближчим часом виплатити зарплати  за частину грудня і шукають кошти на виплату січня місяця. Також дав доручення готувати зміни до державного бюджету. Зокрема, зняти дотації  «Нафтогазу» у сумі 1, 3 млд грн та перекинути їх на вугільну галузь. Так само на контролі це питання тримає голова ЛОДА. Думаю, це вже перший крок, що нас почули», – наголосив І.Чудійович.

 

Основні вимоги шахтарів озвучив технічний директор ДП «Львівугілля» Олег Акімов

ТЕКСТ ВИМОГИ:

«В трудових колективах ДП «Львіввугілля» склалася критична ситуація, пов’язана з невиплатою заробітної плати, невизначеністю подальшого функціонування державного підприємства, відсутністю збуту продукції та заборгованості за відвантажене вугілля, неефективною ціновою політикою та відсутністю державної підтримки вугільної галузі, яка передбачена в Коаліційній Угоді та в Меморандумі про врегулювання проблемних питань в вугільній галузі. Не вирішення вище перелічених питань привело до зупинки шахт та акцій протесту з перекриттям доріг та об’єктів інфраструктури м. Червонограда та Сокальського району. З метою недопущення наростання акцій протесту та уникнення соціальних наслідків в регіоні

ВИМАГАЄМО:

1. Виплатити заборговану заробітну плату за грудень 2014 р. до 07.03.2015 р., за січень 2015 р. до 14.03.2015р.;

У випадку не виконання даного пункту вимог акції протесту перейдуть в активні форми.

2. Передбачити держпідтримку для шахт ДП «Льввугілля» згідно Коаліційної Угоди;

3. Відправити у відставку Міністра енергетики та вугільної промисловості України Демчишина В.В.;

4. Скасувати наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про призначення в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Пиляя І.Д.;

5. Міністерству енергетики та вугільної промисловості України призначити на посаду генерального директора ДП «Львіввугілля» Акімова О.А.

Прийнято одностайно під час акції протесту шахтарів 3 березня 2015 р. в м.Червонограді Львівської області», – зазначено у документі.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *