ОСТАННІ НОВИНИ

Нацкомісія підвищила тарифи на газ для населення з 1 квітня на 280%

|

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом, підвищила з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3600 грн за тис. куб м блакитного палива.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії у вівторок, 3 березня, повідомляє УНІАН.

Згідно з рішенням, мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 куб м на місяць. У разі перевищення встановленого мінімального обсягу, наступні обсяги оплачуються з розрахунку 7188 грн за тис. куб м.

В період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу складе 7188 грн за тис. куб м, незалежно від обсягів споживання.

Крім того, за рішенням НКРЕКУ, тариф на газ для населення для приготування їжі встановлюється з 1 квітня на рівні 7188 грн за тисячу кубометрів, що в 6 разів перевищує діючий тариф.

Як повідомив представник комісії, підвищення тарифів на газ для всіх категорій споживачів в середньому складе 280%, як і було зафіксовано в меморандумі з МВФ, підписаному президентом, прем`єр-міністром, головами Мінфіну і Нацбанку наприкінці лютого цього року.

Нагадаємо, в середині лютого голова Національного банку Валерія Гонтарєва, виступаючи на 11-й інвестиційній конференції компанії Dragon Capital у Києві, повідомила про узгодження з Міжнародним валютним фондом різкого підвищення тарифів на газ та тепло для українців.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *