ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські десантники «віджали» у терористів танк

|

Воїни 80-ї окремої аеромобільної бригади взяли на озброєння трофейний танк. Це трапилося за кілька днів до припинення вогню. Про це Львівському порталу повідомив Регіональний медіа-центр МОУ (Львів).

Сепаратисти вирішили піти в атаку на позиції львівських десантників. У результаті вони не лише відступили, алей кинули на полі бою цілком справний танк з повним бойовим комплектом. Звичайно, українські бійці скористалися таким «дарунком» недолугих проросійських найманців. Бойову машину спершу відігнали до наших позицій. А потім десантники вирішили не передавати трофей далі, а зібрати власний екіпаж, та взяти на озброєння цю потужну броньовану вогневу одиницю.

За словами командування бригади, серед мобілізованих десантників знайшлися необхідні спеціалісти. Очолив екіпаж командир десантного взводу Сергій Подубан з села Савенці, що на Київщині. 

«Спочатку, звичайно, було трішки важко, – розповів командир екіпажу. – Відповіді на деякі питання з обслуговування ходової та силової установки танка доводилось шукати навіть в мережі Інтернет. Але ми здійснили кілька виїздів, і навіть провели стрільби. Все вдалося. Отже, попереджаємо наших ворогів, що у разі порушення ними домовленостей стосовно припинення вогню ми будемо примушувати їх до миру, їх же колишньою зброєю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *