ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина може відправити миротворців в Україну

|

ЄС уважно розгляне пропозицію Києва про направлення миротворчої місії ЄС на Схід України для контролю за режимом припинення вогню. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний «Твітер» німецького відомства.

«Якщо президент Порошенко пропонує миротворчу місію на схід України, ми розглянемо цю пропозицію уважно»,  – йдеться в повідомленні.

Також він зауважив, що результати мінської зустрічі не можна назвати неуспішними, поки «сторони зобов`язуються їх виконувати, а також визнають, що працюють на їхню реалізацію».

Нагадаємо, вчора Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.

Сьогодні президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас. Водночас він зауважив, що Україна не погодиться на введення російських військ у складі миротворчого контингенту ООН.

Фото:time-ua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *