ОСТАННІ НОВИНИ

Захарченко заявив, що не залишить Дебальцеве в спокої

|

Бойовики «Донецької народної республіки»” не припинятимуть вогонь в районі міста Дебальцеве, якщо українська армія спробує вийти з «оточення». Про це заявив лідер «ДНР» Олександр Захарченко.

“Ми припинили вогонь на всій території “ДНР”, виключаючи внутрішні райони – Дебальцеве. У “мінських угодах” про Дебальцеве немає ані слова. Ми будемо блокувати всі спроби прориву. Я віддав наказ”, – заявив Захарченко, повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс.

Разом з тим він заявив, що  “ДНР” вважає усю  територію Донецької області своєю, однак може інтенсифікувати свої домагання на підконтрольну Україні частину регіону, якщо не будуть виконані вимоги про фактичну незалежність “ДНР”.

“Я в Мінську говорив і зараз говорю, що територія “ДНР” – це територія Донецької області. Якщо не будуть виконані наші вимоги про фактичну незалежність, ми заявимо, що вся територія Донецької області наша. Яким шляхом її забирати, все одно. Якщо не вийде політичним, ми показали, що можна і по-іншому”, – заявив Захарченко.

Також він заявив, що “вибори” в “ДНР” пройдуть за місцевими законами і жодна українська парламентська партія не зможе в них брати участь.

В РНБО заявили, що таким чином в “ДНР” заявляють про невизнання Мінських домовленостей та продовження бойових дій, зокрема, ведення вогню по Дебальцевому.

“Це є ще одним доказом неприхованих спроб РФ та підконтрольних їй терористів зірвати домовленості з припинення вогню та мирного шляху зупинення агресії”, – підкреслили в Раді нацбезпеки.

Фото: www.kp.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *