ОСТАННІ НОВИНИ

«Доктор Пі» симулював менінгіт задля втечі – ЗМІ

|

Лікарня швидкої медичної допомоги отримала спеціальні аналізи, які підтвердили, що засуджений Андрій Слюсарчук, відомий як Доктор Пі, абсолютно здоровий і не потребує жодної медичної допомоги. Про це повідомляє Експрес онлайн.

Це підтвердив у розмові із журналістом газети «Експрес» керівник управлінння охорони здоров’я Львова Володимир Зуб. Рішення провести спеціальні дослідження було ухвалено на консиліумі лікарів, який зібрався в екстренному режимі після появи скандальної інформації про підготовлену спільниками А.Слюсарчука втечу псевдолікаря за кордон.

У ці хвилини охорона Доктора Пі посилена, його охороняє близько десяти працівників правоохоронних органів. Вони підтверджують, що впродовж години Доктор Пі буде повернутий в СІЗО.

Як відомо, сьогодні, дякуючи випадковому  посту  в соціальній мережі відвідувача лікарні, план втечі Доктора Пі за кордон провалився на останньому етапі. Доктора Пі вже встигли вивезти із СІЗО і сьогодні вночі, перевдягнутим у військову форму, його мали вивезти у напрямку українсько-російського кордону, у зону бойових дій.

Для Слюсарчука його спільники приготували військову форму та два види шевронів – бійця українскої армії та сеператиста «Новоросії». Вочевидь, після перетину останнього блокпосту ЗСУ Слюсарчука мали переодягти, щоб уникнути проблем із сепаратистами.

План втечі був побудований на так званій «схемі Шепелєва». Як відомо колишній нардеп від БЮТ і Партії регіонів Олександр Шепелев у ніч на 6 липня втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де був начебто на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Слюсарчука теж доставили у комунальну лікарню швидкої допомоги міста Львова. Він стверджував, що отруївся таблетками. Однак його чомусь транспортували не в інфекційну лікарню, а розмістили в реанімаційному відділенні неврології, де лікуються люди, що зазнали інсультів.

Як стверджують опитані журналістами газети «Експрес» працівники відділення, жодної реальної медичної допомоги Слюсарчуку не надавалось, комплексне обстеження – не проводилось. «Це була звичайнісінька симуляція, що мала місце при потуранні вищого медичного керівництва. Йому навіть клізму не зробили» — переконують лікарі.

Усі вони здивовані, чому людину, обвинувачену у вбивствах, розмістили у звичайній лікарні, а не в лікарні СІЗО.

Як відомо, Сихівський районний суд виніс вирок, яким визнав винним Слюсарчука за декількома статтями Кримінального кодексу, зокрема у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті людей. За рішенням суду він повинен відбувати покарання щонайменш вісім років.

Наступного тижня суд мав би завершувати розгляд апеляційної скарги у справі Доктора Пі. Слухання в апеляційній інстанції вже неодноразово переносились на підставі штучних обставин, створених адвокатами Доктора Пі. Схоже, спроба втечі стала для Слюсарчука єдиною можливістю уникнути справедливого покарання.

Фото: www.pohlyad.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *