ОСТАННІ НОВИНИ

Підозрюваних у замаху на Парубія арештували

|

Суд вирішив заарештувати двох підозрюваних у нападі на народного депутата Андрія Парубія, повідомляє Генеральна прокуратура Україна, передає Радіо Свобода.

За повідомленням відомства, рішення ухвалив Печерський суд Києва. Одним із нападників виявився 34-річним працівником Управління державної охорони України, інший – керівником відділу надання охоронних послуг приватної компанії, уточнили в ГПУ.

«Встановлено, що ввечері 24 грудня Андрій Парубій разом з іншими народними депутатами перебував біля входу до столичного готелю «Київ». Близько 23 години до них наблизились невідомі чоловіки, які кинули в їх сторону світло-шумову гранату. Тікаючи від правоохоронців, чоловіки кинули ще одну вибухівку, внаслідок чого один з міліціонерів отримав осколкове поранення», – нагадали в прокуратурі.

Заарештованих підозрюють за статтею «замах на вчинення вбивства за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб» і «посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків».

Наразі правоохоронці перевіряють причетність до скоєння цього злочину й інших осіб, додали в Генпрокуратурі. Досудове розслідування триває.

Напередодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков про затримання у цій справ трьох осіб.

Джерело фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *