ОСТАННІ НОВИНИ

Вірменія за крок до повстання? Звістка про смерть пораненого росіянином малюка може призвести до масових протестів

|

Влада Вірменії вважає, що звістка про смерть шестимісячної дитини з родини, вбитої російським солдатом, може спровокувати нові масові виступи.

Про це повідомляє “Новая газета” з посиланням на власні джерела, передає Еспресо.TV

Керівництво силовиків Вірменії вважає, що звістка про смерть шестимісячної дитини з сім`ї Аветисян, про що стало відомо кілька годин тому, може спровокувати нові масові виступи. Також до Гюмрі направляється глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

Раніше джерело видання в уряді Вірменії повідомило, що судовий процес над солдатом Валерієм Пермяковим, який вбив родину Аветисян, пройде на території Вірменії, проте судитиме його російський Військовий суд. Після винесення вироку злочинця відправлять до Росії для відбування покарання.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає, рішення начебто досягли на двосторонніх переговорах. Відомо, що Олександр Бастрикін, голова Слідчого комітету Росії, прибув сьогодні в Єреван.

Глава поліції Вірменії Володимир Гаспарян в інтерв`ю одній з радіостанцій заявив про те, що вірменська сторона володіла інформацією про місцезнаходження Пермякова – на вірмено-турецькому кордоні – за дві години до його арешту. Туди нібито були спрямовані 35 вірменських поліцейських.

На думку Річарда Кіракосяна, керівника вірменського Центру регіональних досліджень, це вказує, що вірменська сторона бажала, щоб злочинця спіймали російські військові. Якби його затримали вірменські поліцейські й потім передали його російським – це було б ще більш принизливо (для уряду, – Ред.).

Нагадаємо, шестимісячний Сергій Аветисян, який отримав важкі поранення в Гюмрі, помер, незважаючи на зусилля лікарів. Інформацію про смерть дитини підтвердили в Міністерстві охорони здоров`я Вірменії.

15 січня у Гюмрі відбувся похорон вбитих. Попрощатися з ними прийшли тисячі людей. Пізніше розпочалися сутички протестувальників із поліцією. Правоохоронці застосували проти учасників мітингу світлошумові гранати. Під час сутичок демонстрантів з поліцією у Вірменії постраждали 14 осіб.

 

Сім`я з 6 осіб, у тому числі дворічна дівчинка, була вбита в Гюмрі вранці 12 січня. Підозрюваний у вбивстві Валерій Пермяков був затриманий при спробі перетнути кордон Вірменії з Туреччиною. На допиті Пермяков дав свідчення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *