ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії знову сильно обвалився рубль. Експерти прогнозують, що долар «перевалить» за 80

|

Сьогодні, 12 січня, російський рубль розпочав ранок із обвалу на Московській біржі. Станом на 13:18 за київським часом долар коштував 62,52 рубля, а євро – 73,72. О 13:03 за київським часом термінові торги на Московській біржі несподівано взагалі зупинили, пише ТСН.

“Причини з`ясовуються. Про час поновлення торгів буде повідомлено додатково”, – ішлося в повідомленні біржі. Пізніше призупинку торгів пояснили технічним збоєм у програмі та поновили їх. Тим часом, Центробанк Росії сьогодні встановив перші в цьому році офіційні курси валют. Завтра, 13 січня, долар подорожчає на 6,5 рубля – до 62,73. Євро додасть у ціні шість рублів і сягне 74,35.

У першому кварталі долар у Росії може встановити черговий антирекорд, вищий за 80,1 рубля – такий антирекорд був установлений торік 16 грудня. А курс долара коливатиметься в районі 75-77 рублів. Такий прогноз озвучили аналітики Danske Bank, які, за даними Bloomberg, давали кращі прогнози по валюті в минулому році.

Стратег Danske Bank Володимир Міклашевський вважає, що рубль падатиме паралельно з подешевшанням нафти. Крім того, тиск на валютні котирування спричинятимуть загроза позбавлення Росії інвестиційного рейтингу та послаблення довіри росіян до рубля. Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch 9 січня знизило інвестиційний рейтинг РФ до нижньої ступені BBB- з “негативним” прогнозом. У повідомленні агентства наголошувалося, що на його рішення вплинули різке падіння цін на нафту, яка є основним експортним товаром Росії, зниження курсу рубля і підвищення ключової ставки Центробанку Росії до 17%. Fitch також підкреслило негативний вплив західних санкцій на економіку РФ.

Фото:  www.partner-inform.de

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *