ОСТАННІ НОВИНИ

В ОБСЄ нарешті зафіксували порушення терористами «режиму тиші» на Донбасі

|

Безпекова ситуація у зоні конфлікту на Донбасі погіршується, особливо в р-ні Донецького аеропорта, н.п. Піски та Горлівка. Про це йдеться у доповіді спостерігачів місії ОБСЄ, інформує УП.

Місія спостерігачів ОБСЄ отримує повідомлення про погіршення без пекової ситуації в зоні проведення АТО, де з 9 грудня  було оголошено «режим тиші», про збільшення кількості обстрілів.

Як зазначено у доповіді місії ОБСЄ , представники української та російської груп з врегулювання конфлікту на Донбасі повідомили про 38 обстрілів протягом двох днів (станом на 2 січня) з використанням стрілецьої зброї, артилеріїх та системи РСЗО в р-ні аеропорту  Донецьк, н.п. Піски та Горлівки.

Згідно з повідомленням, троє цивільних осіб були вбиті у Горлівці, ще троє отримали поранення, окрім того в аеропорту Донецька вбитий один український військовослужбовець, 7 – поранені.

За даними місії, спостерігачі не мали змоги самостійно перевірити дану інформацію.

Також у доповіді місії вказано, що представник російської сторони констатував: ситуація з безпекою погіршується, особливо у Донецькому аеропорту, Пісках та Горлівці.

«Російський офіцер повідомив також про збільшення кількості порушення режиму припинення вогню, у т.ч. з використанням важкої артилерії», – йдеться у доповіді.

Також у звіті згадується про обстріл с.Гірське на Луганщині з «Градів».

«Через можливу наявність боєприпасів, які не вибухнули, місія не може підтвердили чи спростувати інформацію про наслідки обстрілу та дані про втрати», – зазначено у доповіді.

Фото: www.ipnews.in.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *