ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській політехніці відкрили сучасну навчально-наукову лабораторію від компанії АББ

|

Хороший передноворічний подарунок отримав Національний університет “Львівська політехніка” від світового лідера технологій для енергетики та автоматизації компанії АББ.  Днями в університеті відкрито сучасну навчально-наукову лабораторію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національного університету “Львівська політехніка”.

Найновіше навчальне обладнання для енергетики, надане компанією АББ, вартістю 300 тисяч євро, розмістилося в одній із просторих аудиторіях Інституту енергетики та систем керування університету. Тут і відбулася урочисте відкриття лабораторії. Червону стрічку перерізали директор АББ в Україні Дмитро Жданов і перший проректор Львівської політехніки професор Володимир Павлиш.

У церемонії відкриття лабораторії взяли також участь представники Шведського та Швейцарського посольств в Україні, викладачі та студенти Львівської політехніки, очільники провідних українських енергокомпаній.

Як наголосив директор АББ в Україні Дмитро Жданов, можливості цієї лабораторії важко переоцінити, оскільки вона створена за найновішими технологіями. Це дозволить викладачам і студентам Львівської політехніки, фахівцам українських енергокомпаній докладно вивчати і освоювати нові сучасні технічні системи з енергетики, дискретної автоматизації, електропровідного і низьковольтного обладнання, автоматизації процесів тощо.

Важливою складовою комерційного успіху компанії АББ, яка нині представлена у більш як 100 країнах, це її постійна сфокусованість на науково-дослідній роботі та інноваціях. Зараз компанія має сім дослідницьких центрів у всьому світу. Саме це ключ до конкурентних переваг.

АББ щорічно виділяє понад 1,5 млрд. доларів на науково-технічні дослідження. У компанії нині працюють 8 тисяч наукових працівників та інженерів, а загалом співпрацю налагоджено з 70 провідними університетами світу. Відкриття лабораторії покладе добрий початок тісної і плідної співпраці між компанією АББ і Львівською політехнікою.

Фото: ksue.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *