ОСТАННІ НОВИНИ

22 підозрюваних у злочинах проти активістів Євромайдану оголосили в розшук

|

Генеральна прокуратура оголосила в розшук 22 підозрюваних у злочинах проти активістів Євромайдану. Про це заявив генеральний прокурор Віталій Ярема, передає Радіо Свобода.

За словами В. Яреми, щодо ще 13 осіб готуються документи для оголошення в розшук.

«Створено спільну слідчу групу зі співробітників Генпрокуратури, Служби безпеки України й Міністерства внутрішніх справ, яка займається розслідуванням злочинів проти активістів Євромайдану. У складі спільної групи працює 83 слідчих», – повідомив він.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко повідомляв, що у ході розслідування масових розстрілів активістів на майдані Незалежності заарештовано п’ятьох колишніх високопоставлених офіцерів Служби безпеки України. Крім того, Наливайченко повідомив, що в результаті спільної роботи СБУ і МВС з березня до квітня 2014 року затримано 16 офіцерів колишнього спецпідрозділу «Беркут», які були безпосередньо причетні до масових розстрілів на майдані Незалежності наприкінці зими.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *